Zoradiť podľa:
9 produktov
9 produktov
"Výsadby ovocných stromov na vyšších kmeňoch, ktoré zahŕňajú vysokokmene prípadne polokmene, majú zvyčajne podobu rozsiahlych sadov, alejí, stromoradí, skupinových výsadieb, ale aj solitérov. Tieto výsadby obohacujú krajinu a výrazne podporujú biodiverzitu.
Hoci z ekonomických dôvodov pestovanie ovocia na vyšších kmeňoch výrazne pokleslo, tento spôsob produkcie je životaschopný a vhodný najmä pre ekologické farmy. Príručka poskytuje poľnohospodárom informácie o úspešnej, ekologicky a ekonomicky udržateľnej produkcii stolového a priemyselného ovocia na vyšších kmeňových formách.
Preklad švajčiarskeho originálu bol upravený a doplnený o komentáre, ktoré zohľadňujú tradičné formy pestovania ovocia v krajine, najmä v marginálnych oblastiach."
Kniha je vhodná pre výučbu na všetkých úrovniach a samoštúdium, a ako zdroj informácií pre prax pri rozhodovaní na všetkých úrovniach od plánovania poľnej produkcie až po praktickú ochranu rastlín.
Ukážka z obsahu:
Pěstování a agroekosystémy v «organickém», «integrovaném» a «konvenčním zemědělství »
Budoucí vyhlídky pro zemědělství na orné půdě a různé systémy pěstování plodin; Dilema současného zemědělství
Prvky udržitelného zemědělství na orné půdě, multifunkčnost a analýza udržitelnosti
Patogeny a jejich regulace v plodinách na orné půdě;
Nově zavlečené organismy - neofyty a neozoa
Ekologický potenciál a ekologická intenzifikace v zemědělství na orné půdě
Oblasti podpory biologické rozmanitosti – jak to dělat a co to přináší; «5V koncept»
Užitečné organismy – biologie, ochrana, podpora, využití
Moderné prístupy, integrované a ekologické systémy pestovania, ekologická ochrana, zdravá produkcia.
V tejto knihe nájdete na 600 stranách stručné charakteristiky všetkých významných chorôb, škodcov a fyziologických porúch ovocných drevín a viniča strednej Európy. Zvláštny dôraz je venovaný druhom, ktoré sa do strednej Európy rozšírili v posledných rokoch v dôsledku zmeny klímy. U všetkých významnejších chorôb a škodcov sú uvedené príznaky poškodenia, význam a spôsob ochrany v ekologickej produkcii. Všetky choroby, škodcov, užitočné organizmy a prostriedky ekologickej ochrany charakterizuje viac ako 1200 fotografií od 81 autorov z 13 štátov.